Project omschrijving

…eenvoudig en simpel, als vooraf of borrel hapje.

Snij de steel van de artisjok,koken in ruim water met citroen en een blokje Bouillon 45 minuten en klaar.

Maak daar bij een heerlijk Vinaigrette.
Dit is een klassieke dressing voor over “van alles en nog wat”
Het wordt gemaakt door in een verhouding van 3:1 olijfolie te mengen met tafelazijn Vervolgens kan de vinaigrette op smaak worden gebracht met knoflook, mosterd, Peper, zout, suiker en dan maken we hem af met een flinke klodder truffelmayonaise.

Eet u smakelijk

Leuk weetje.

De artisjok is een distelplant, die is gekweekt door de oude Grieken en Egyptenaren. De artisjok is niet alleen vanwege de smaak gekweekt, maar ook voor de gezondheidsvoordelen. De artisjok bevordert de spijsvertering en verlaagt de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 1. Daarbij zitten artisjokken vol mineralen en vitaminen, waaronder ook antioxidanten.