Zuidblok niet af vóór EK-atletiek.

Naar nu duidelijk is geworden zal in ieder geval het Zuidblok níet af zijn als juli 2016 de Europese atletiekkampioenschappen in Amsterdam worden gehouden.

Hei-installatie ZuidblokDe officieel eerste paal is afgelopen maandag de grond in geslagen, oplevering van het gebouw is gepland over 18 maanden, dus eind 2016. Vraag is of er nog meer zaken niet af zullen zijn. Kan immers de van Tuyl wel heringericht worden zolang de parkeergarage van het Zuidblok niet af is? Bij die herinrichting wordt een hele zwik parkeerplaatsen opgeheven in ruil voor die parkeergarage.

Maar de kogel is door de kerk: er wordt gebouwd. Maar wat moet ik mij voorstellen bij een ‘kookmuseum’, ‘kooktheater’, ‘proeflokaal van typisch Amsterdamse gerechten’? Duidelijk geen gewoon restaurant met een hotel er boven op. Dat hotel wordt een zogeheten appartementenhotel. Als je genoeg poen hebt kun je er gewoon gaan wonen, het te huren appartement heeft namelijk alles wat een gewone woning ook biedt: woonkamer, slaapkamer, keuken. Naast alle kenmerken van een hotel: receptie, lounge, roomservice.

We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen!