Verhuizing Febo en de zaterdagmarkt

Oktober dit jaar start de gemeente met het bouwrijp maken van het Stadionplein. De bedoeling is dat in 2016  twee blokken worden opgeleverd: een noord- en een zuidblok. Ook Febo en de zaterdagmarkt zullen hier een plek krijgen, maar zolang  wordt gebouwd is er voor hen geen plaats.

Er ligt nu een plan om tijdelijk markt en Febo te vestigen op de Laan der Hesperiden, welk plan afgelopen maandag 17 juni is voorgelegd aan de bewoners van Het Kwartier. Zij zijn met houtsnijdende argumenten gekomen om eea nog eens te overwegen.

Al jarenlang kampt Het Kwartier met auto-overlast ivm de parkeergarage onder het stadion. De verkeersoplossingen die daar uiteindelijk voor zijn bedacht werken niet altijd. Voorts laadt en lost Citroën met joekels van vrachtwagens auto’s vlakbij de ingang van de parkeergarage. Ook dáár is een goede voorziening voor gekomen. Maar nu verschijnen Febo en de zaterdagmarkt op het toneel met hun verkeer- en parkeeraanzuigende werking. De oplossing hiervoor waar het Stadsdeel mee is gekomen: 8 parkeervakken voor bezoekers van de Febo, wordt als volstrekt ontoereikend van de hand gewezen.

Het lijkt moeilijk voor Febo te worden om in oktober naast het Portiershuisje te starten. Het is al krap dag, en als de bewoners gaan dwarsliggen…. Mijns inziens komt er lucht als besloten wordt de zaterdagmarkt niet ook daar te houden, maar als al is voorgesteld tussen de twee citroëngebouwen.

Vertegenwoordigers van Febo hielden op de voorlichtingsavond van afgelopen maandag een uitstekende presentatie van hun beleid en plannen. Op een ieder maakten zij een prima en capabele indruk. Via intensief overleg tussen Stadsdeel, bewoners en Febo moet er uit te komen zijn om zich toch ergens te vestigen bij het Portierhuisje.

Laat een reactie achter

*

captcha *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code