Vascobelo

Vascobelo Rijnstraat 117Het lijkt aardig te gaan lopen met de verhuur van de bedrijfspanden van het Noordblok. Enige dagen geleden meldde Het Parool de komst van Vascobelo, een soort luxe Starbucks. Vascobelo komt oorspronkelijk uit België en timmert de laatste jaren door Europa aan de weg met her en der vestigingen. Ze zit instore bij Scheltema aan het Rokin, opende enige weken geleden een vestiging aan de Rijnstraat (zie foto) en komt straks dus op het Stadionplein. Zij afficheert zichzelf trouwens als ‘Cáfé Brasserie’ en je kunt er ook gewoon pakken koffie kopen. Lijkt mij een aanwinst voor de buurt.

Verdere ontwikkelingen: Febo wil al eind mei openen! Zal de Nijs wel moeten opschieten opdat de boel bestraat kan worden. Zo op het oog moet er nog veel gebeuren maar zal het ‘voorplein’ over een aantal weken wel bestraat en beplant zijn opdat Albert Heijn, Etos en Gall&Gall in juni open kunnen en de parkeergarage in gebruik.

Blijkens plakkaten op ramen zijn de meeste bedrijfsruimtes op de begane grond verhuurd. Van een viswinkel is zeker dat ie komt, dus ook een ‘café brasserie’, maar voor de rest? Geruchten gaan over een bloemenzaak, een bakker en een eko-winkel. Als er nader nieuws is zal ik het zeker melden.