Tramkruising Concertgebouw

Kruising Concertgebouw 6 mrt2016Dit is dan de boosdoener waardoor de Stadionweg zo’n jaar lang zonder tram zou komen te zitten. Deze tramkruising bij het Concertgebouw zal mei dit jaar worden vernieuwd, waarbij de bocht die onze tram lijn 24 momenteel daar maakt niet terug komt. Bedacht is dat de tram weer zijn oude route van vóór 2003 kan gaan volgen, dat is dóór de Ferdinand Bol naar de Ceintuurbaan en van daar Roelofhartplein, Beethovenstraat, Stadionweg. Aan de Ferdinand Bol is men nu al 13 jaar aan het knutselen met de Noord-Zuid-Lijn (vandaar ook die andere route), men denkt medio 2017 zover te zijn dat er weer trams kunnen rijden tot de Ceintuurbaan. Tot dan zou er even (is minimaal een jaar) géén lijn 24 zijn.

De dreiging verstoken te raken van de enige tramlijn door de Stadionweg heeft de buurt gemobiliseerd. Allerlei groeperingen gaan hun zegje doen bij de zogeheten Regioraadsessie Verkeer&Vervoer, komende dinsdag 15 maart. Ik noem: Stadsdorpzuid, winkeliersverenigingen van Beethovenstraat en Olympiaplein, Wijkraad Zuid-West, en misschien ook Rover (reizigersbelangen), Stadsdorp Olympia, huurdersvereniging Olympia. Gewapend met honderden handtekeningen. En met een alternatieve lijn: Weteringschans-Frederiksplein-van Woustraat-Ceintuurbaan-Roelofhartplein-Beethovenstraat om uit te komen op onze good old Stadionweg!

Van het hart moet dat het van de zotte is dat een buurt via via moet horen wat er boven haar hoofd hangt en in wezen pas in actie kan komen als alles al beslist lijkt. Misschien is inspreken alleen wat mager als protest. Zou een paar spandoekjes op de publieke tribune en het inseinen van wat media ook niet misstaan?