Start herontwikkeling Stadionplein

Het laatste stadsdeelkrantje maakte geen melding van een voor onze buurt historische gebeurtenis: een aankondigingsbord voor de start van de herontwikkeling van het Stadionplein. Daarom doe ik het maar. Zie foto. Maandag 4 november is het zover. Er komt dan voor zo’n drie jaar een groot bouwhek om het plein.

Officieel is het nog steeds niet,  maar het ziet er naar uit dat de zaterdagmarkt verhuist naar de Marathonweg vanaf 9 november. Bedoeling is dat in 2016 deze markt weer terugverhuist.

De Febo kent zijn laatste dag op het plein op zondag 27 oktober, om op 29 oktober weer open te gaan vanuit een nieuwe, tijdelijke vestiging: naast het Portiershuisje. Ook Febo zal terugverhuizen in 2016, heeft een plaats toebedeeld gekregen in het zogeheten Noordblok.

In mijn vorige bericht schetste ik de onduidelijkheden bij de start van de herontwikkeling van het plein: verkeerscirculatie, openbare ruimte. Er zou een ´klankbordgroep´ in het leven worden geroepen waar ook bewoners en ondernemers zich voor konden aanmelden. Dat laatste is gebeurd, maar de groep moet nog zelfs geformeerd worden. Terwijl de tijd dringt, zou je zeggen. Waar blijft onze inspraak?