Stadionplein Hotspot? Nu nog even niet.

Algemeen wordt gedacht dat het Stadionplein een hotspot gaat worden. Ronkend: een levendig, dynamisch plein. Mag wezen, de vraag is wanneer. Ik denk echter nu nog even niet. Bij de huidige ontwikkeling van het Plein bekruipt mij namelijk langzamerhand een gevoel van onbehagen. Wat schort er aan? Waarom geen  verwachtingsvolle spanning. Dat straks de zaterdagmarkt terug keert, het Zuidgebouw wordt opgeleverd met hotel en restaurant. Er bomen komen, een kunstwerk, terrassen.

De planning van enige jaren geleden wordt nu uitgevoerd, bevindt zich wat het Plein aangaat in het laatste stadium. Zoals het er naar uit ziet worden Zuidgebouw en de publieke ruimte er om heen maart-april opgeleverd. In mei kan een spetterend openingsfeest gegeven worden van de zaterdagmarkt en het Olympic Palazzo (het Zuidblok) dat bestaat uit een luxe appartementenhotel met daaronder een restaurant.

Toch zijn er knagende vragen.

 

Waarom staan de drie winkelruimtes naast Vishandel Jan Schokker in het Noordblok nog altijd te huur?

 

The Harbour Club Café in het Olympisch Stadion is op 4 mei 2016 in de fik gegaan. Waar blijft de doorstart?

 

Stadionweg 271 t/m 291, vlakbij het Plein, oogt als een enigszins armetierig stukje winkellint, de daar gevestigde ondernemers niet te na gesproken. Op nr 281 staat een al jaren ongebruikt winkelpand.

 

Op het Plein tussen Jack Dish en de Borrelbar zit restaurant Fachada. Kondigde meer dan een maand geleden een verbouwing aan. De tent is dicht en er gebeurt al weken niets.

 

Lichtpunt is dat de ondernemers die achter het succesvolle pop-up-restaurant Baut zitten een bar-restaurant met de originele naam ‘Zuid’ gaan openen op, hoek Stadionweg-Marathonweg, waar vroeger de vermaarde Nightshop gevestigd was. Minpuntje is wel dat men deze maand open had willen gaan, maar ook hier weinig schot in de verbouwing zit. Komende zomer dan?

 

Kortom: Ik moet het allemaal nog zien met dat Stadionplein. De horeca geeft een wisselend beeld, maar de detailhandel lijkt  in tegenstelling tot het kantoorwezen nog niet te geloven in The Olympic Area, anders was er wel meer vuurwerk geweest!