Spaghetteria en New York Pizza aan de Stadionweg

De buurt wordt binnenkort verrijkt met liefst twee vestigingen, gebaseerd op de Italiaanse keuken.

Op de hoek Parnassusweg-Stadionweg waar voorheen Red Sun was gevestigd, komt Spaghetteria. Dit is een snel groeiende restaurantketen in de Randstad en hun vierde vestiging in Amsterdam . Ze zit al in Oost (Pretoriusstraat), Zuid (van Woustraat) en West (Jan Hanzenstraat).

Info uit hun website:

‘Spaghetteria gaat over verse, zelfgemaakte pasta en over de waardering die chef Stefano Cavallari voelt voor eeuwenoude, Italiaanse tradities. In ons eigen Laboratorio maken we van het beste biologische bloem uit Emilia Romagna verschillende soorten pasta. Elk met een eigen vorm, oorsprong en bereidingswijze.

We serveren deze vervolgens bij onze vier pasta-bars in een menu van zes traditionele recepten, waarvan er drie dagelijks wisselen. Dit alles gebeurt onder toezicht van de chef en is gebaseerd op zijn kennis van en liefde voor de keuken uit zijn jeugd. U kunt aanschuiven aan één van de robuuste tafels of plaatsnemen aan een gezellige vensterbank. Na afloop is er tiramisu of espresso met donkere chocolade. De frisse sgroppino’s en de limoncello maken we natuurlijk zelf.’

Klinkt geweldig, we gaan er straks eens eten. De ruimte wordt nu verbouwd, het is een grote kaalslag.

 

 

Op de hoek Marathonweg-Stadionweg, waar in het verleden Anggrek was gevestigd, komt een vestiging van New York Pizza, welke volgens een uitspraak onlangs van de rechter géén restaurant-  maar een fastfoodketen genoemd moet worden. Je ziet hun koeriersbrommertjes al heen en weer scheuren.

Het pand:

Uit Wikipedia:

New York Pizza is een Nederlandse fastfoodketen gespecialiseerd in pizza’s. Het bedrijf opende onder leiding van broers Max en Philippe Vorst, en Richard Abram, in 1993 haar deuren met een vestiging op het Spui in Amsterdam. De keten begon in 1996 met bezorgen en heeft inmiddels [in Nederland] meer dan 125 bezorg- en afhaalvestigingen. In het assortiment zitten onder andere pizza’s, pasta’s en broodjes.
De formule is gebaseerd op het franchise-principe. New York Pizza heeft een eigen groothandel, genaamd Euro Pizza Products.

Het is heel goed voor de buurt dat beide punten niet voor lange tijd leeg zijn blijven staan en door zulke gerenommeerde bedrijven in gebruik worden genomen. Een goede ontwikkeling.