Presentatie ontwerp kunstwerk Stadionplein 22 september

Eigenlijk wilden de bewoners een mooi fontein. Om de een of andere reden wilde het Stadsdeel dat niet. Aangezien participerende democratie hier niet bestaat heeft het gemeentelijk apparaat een eigen, voor de burger ondoorzichtige koers kunnen volgen wat heeft geresulteerd in een werkstuk van een engels kunstenaar, voorstellend een etagewoning. Die is wél doorzichtig en kent, om aan de veeleisende burger tegemoet te komen liefst vier waterelementen! Kunstwerk zal komen aan de kop van de van Tuyll van Serooskerkenweg waar nu nog  straatweg is en markeert de overgang van het plantsoengedeelte naar het meer stenige pleingedeelte.

Bij de Theophile de Bockstrook, ook in Zuid, was er kort geleden óók sprake van plaatsing van een kunstwerk waar de bewoners helemaal niet op zaten te wachten. Hun protest was zo fel, dat het Stadsdeel voorlopig heeft moeten afzien van het project.

ontwerp-kunstwerk-stadionpleinHoe zal het hier vergaan? Officieel is ook hier alles al beslist. Alleen over details in de uitwerking kan nog gedelibereerd worden. Volgens de folder dient U hiertoe zich vóór 18 september te melden om op 22 september bij de presentatie aanwezig te zijn. En zie: het woord participatie duikt op! U kunt zich dan opgeven om deel te nemen aan het ‘participatieproces’.