Onduidelijkheden bij start bebouwing Stadionplein

Eindelijk is het zo ver. De buurt heeft bericht gekregen van het Stadsdeel dat op 4 november een hek om het Stadionplein wordt geplaatst. Bedoeling is dat over drie jaar alles klaar is: een noord- en een zuidblok, parkeergarages, een fontein oid, enzovoort.  Alle tijd van de wereld heeft het Stadsdeel gehad om deze datum van 4 november grondig voor te bereiden. Toch zijn vele punten nog geheel onduidelijk.

Hoewel nog slechts enkele weken te gaan is nog altijd onbekend waar de zaterdagmarkt voor minstens drie jaar naar toe moet.
De verkeerafwikkeling blijkt zeer ingewikkeld, mijn inziens bijna onoplosbaar. Immers, de Amstelveenseweg is een hoofdverkeersader. Waar moeten dan de ingangen van de twee parkeergarages komen? Het fietspad wordt zeer intensief gebruikt, maar moet kruizen met die ingangen plus met aan- en afvoerwegen van supermarkt ed..
Ook een verkeercirculatieplan dient nog ontwikkeld te worden.
En de inrichting van de openbare ruimte (kunstwerk, fontein, speeltuin) kan nog alle kanten op.

Het heeft er alle schijn van dat gedacht wordt: laten we die twee blokken maar neerzetten nu we eindelijk twee projectontwikkelaars hebben gevonden. De problemen die we tegenkomen zullen we vast wel op weten te lossen. En we zeggen gewoon dat het in 2016 af moet zijn, vóór dat in juli van dat jaar de EK Atletiek plaats vindt. Ik geef ze 10% kans.