Oliebollenkraam op Stadionplein

Het noordblok op het Stadionplein heeft het plein in tweeën gesplitst. Een ruimte tussen noord- en zuidblok en een ruimte aan de andere zijde van het noordblok. Die zijde is wat rommelig, zowel de plint als de beperkte openbare ruimte. Maar wel vol leven. Híer is het bruisend, levendig, dynamisch. Van alles kriskrast er door elkaar. Fietsers, lopers, auto’s. Oorzaak: de ondergrondse Albert Heijn met een ingang op de verste hoek die als een magneet werkt, terwijl ook Febo op de andere hoek zijn klandizie heeft. Een gouden stek voor een oliebollenkraam er tussen in die nu ook gekomen is alsof het er niet druk genoeg is. Motivering van het stadsdeel zou zijn ‘…om het plein te verlevendigen’…..   Om daar te mogen staan zouden heel wat ondernemers een godsvermogen voor over hebben.

Navraag leert dat de kraam uitstekende bollen verkoopt, dus aan te bevelen is en een aanwinst voor de buurt. Dus: welkom!

De andere kant van het noordblok dat totaal buiten beeld is, steekt maar heel magertjes bij die drukke zijde af. Dáár komt nog geen tiende deel. Dáár zou een injectie meer op zijn plaats zijn, maar is natuurlijk géén gouden stek. Zit hier niet iets goed fout?