Marqt Olympiaplein open

Feestelijke opening MarqtAfgelopen woensdag 4 december is Marqt-Olympiaplein geopend. Eigenlijk geloofde niemand erin dat ze het zouden redden, een week er voor moest er nog vreselijk veel gebeuren. Maar het is ze gelukt waarvoor eveneens de felicitaties. Het is een schitterende winkel geworden, ik kan niet anders zeggen. Een aanwinst voor de buurt.

Van de opening is veel werk gemaakt. De hele buurt werd met flyers opgeroepen te komen om woensdag kennis te maken met personeel en toeleveranciers. Onder het genot van een hapje en een drankje. De toeloop was zo groot dat je over de hoofden kon lopen! En zaterdag kon men gratis een croissant krijgen wat kenbaar was gemaakt door overal flyers aan deurknoppen te hangen.

De openstelling van Marqt heeft wel het nodige effect gehad op de aanloop van mijn winkel. Die was niet positief. Een gevoelige omzetdaling is voor een ondernemer nooit leuk, maar voor mij niet onverteerbaar. Ik verwacht namelijk dat op den duur álle winkels, dus ook de mijne, ervan zullen profiteren als Marqt goed draait. Immers heeft zij een veel groter marktgebied dan een groentewinkel. Marqt trekt mensen naar onze winkels. Haar assortiment overlapt deels ook de mijne maar is toch anders. Hierop zal ik moeten zien in te spelen.