Lichtpuntjes Stadionplein

In het vorige bericht sprak in mijn zorgen uit over het Stadionplein, nu zijn er toch wat lichtpuntjes. Zo is mij uit een zeer betrouwbare bron ter oren gekomen dat de winkelruimtes links en rechts van viswinkel Jan Schokker zijn verhuurd. Aan de ene kant voor een banketbakkerszaak, aan de andere voor een bio-winkel. Zou fantastisch zijn.

Zeker is de komst van IJssalon Davinci in de opnieuw opgetrokken kiosk (waar eerst FEBO-Olympia stond). Vanaf 1 augustus zou men open willen. Sinds twee jaar is de ijssalon nu gevestigd aan de Lindenlaan, Amstelveen. Op het Plein komt dan een filiaal. Getuige reviews op internet is het ijs van uitmuntende kwaliteit. Spannend!

Voorts is de speeltuin aan de Van Tuyll van Serooskerkenweg klaar verklaard. Onze voorzitter van het Dagelijks Bestuur Stadsdeel Zuid, Sebastiaan Capel, komt dinsdag 11 juli weer opdraven om om 17.15 de speeltuin officieel in gebruik te nemen. Lijkt wat prematuur, tot nu toe zijn er een zandbak en wat speeltoestellen geplaatst, men is nog weken bezig met de afwerking, maar toch. Ouders en kinderen hebben deze speelplaats allang ontdekt en in gebruik genomen

Bovenstaande foto is van een week geleden. De hekken zijn nu weg. Rondom de speeltuin is er nu een definitief hek geplaatst, bedoeld om de kleine kinderen binnen en de honden buiten te houden.