Kap+verplaatsing bomen Stadionplein

SAM_0056

Het Stadionplein is een grote, desolate vlakte geworden nu al het groen is verdwenen. De bomen zijn grotendeels gekapt (een stuk of vijftig), slechts een tiental werd gezond genoeg bevonden om een tweede leven te krijgen in het Vondelpark. De twee Febo-tjes staan er miezerig: uitgekleed en onverlicht bij om binnenkort óók tegen de vlakte te gaan.

De herontwikkeling van het Plein is kortom voortvarend van start gegaan. Laten we hopen dat het opschiet en we in 2016 er een fraai plein voor terug krijgen naar ieders tevredenheid. De voortekenen zijn niet 100% gunstig. Zo worden de bewoners nauwelijks betrokken bij de herinrichting van de openbare ruimte. Het intieme speeltuintje op de vtvSerooskerkenweg mag dan wel worden behouden, maar in wat voor vorm?  Het Stadsdeel doet alsof de inspraak al een gepasseerd station is. De definitieve plannen lijken niet openbaar. Waar zijn ze dan?

Ik heb de indruk dat na jaren stilstand het Stadsdeel haar plannen, verder zonder enige ruggenspraak,  gewoon doordrukt. Wie houdt ze tegen?