Foodtrucks op zaterdagmarkt Stadionplein

Wat Het Amsterdamse Proeflokaal ondanks toezegging niet heeft kunnen opbrengen lijkt op een andere wijze gerealiseerd te worden: de komst van foodtrucks op de zaterdagmarkt Stadionplein. Enige weken geleden Gerard met stroopwafels, vorige week een Surinaamse kraam, afgelopen zaterdag het debuut van Joe’s Kitchen Amsterdam, deze laatste op uitnodiging van Foodtruck Claudia’s Delight. Met de laatste lijkt een kanjer te zijn binnengehaald, een van de beste foodtrucks van Nederland. Op internet de volgende teksten gevonden:

Joe’s Kitchen offers Puerto Rican Style Cuisine which is a unique tasty blend of Spanish, African, Taíno, and Asian influences. We are using only original and natural ingredients. Our vision is to create a culinary Soul Food experience that draws on the finest and freshest ingredients of different worlds.
Joe (Trumpet player from New York City with Puerto Rican Roots), Nicole (Haitian Roots) and Emilio (our son). Living and working in Amsterdam for more than 20 years, cooking Soul Food of all kinds, wine lovers, music lovers and world travelers…

Laten we hopen dat Joe’s Kitchen een trouwe standhouder van onze markt wordt. Er zijn immers vele festivals in den lande waar ze een graag geziene gast is.

Muziekje er bij, tafel, banken: gister was het plots heel gezellig op het Plein. Een hoopvolle ontwikkeling.

 

Het blijkt, dat als de ruimte tussen noord- en zuidblok voldoende wordt gevuld, er sfeer ontstaat. Dat was zo bij de officiële opening van het Plein, bij de marathon en nu weer als er trucks komen die leven in de brouwerij brengen. Remco van IJssalon Davinci sloeg de spijker op zijn kop met het woord ‘evenementenplein’. Immers, zo ziet het Plein er zonder evenement of markt er uit, geen besloten plein, maar een open ruimte:

Om de boel aan te kleden kan er nog wel wat gedaan worden. Afgeschermde terrassen (IJssalon Davinci, De Drie Graafjes gaan die krijgen), meer banken, meer groen (robuustere bomen!), prullenbakken. Er zal een intiemere sfeer gecreëerd moeten worden om de basisaantrekkingskracht te verhogen. Ideeën welkom!