In de toekomst te voet of op de fiets ‘Rondje Nieuwe Meer’.

De herstructurering van Amsterdam-Zuid heeft nu ook het Nieuwe Meer bereikt. Het zogeheten ‘zuidasdokgebied’ reikt nu nog tot aan de Amstelveenseweg, maar zal in de toekomst ook het gebied omvatten links en rechts van het IJsbaanpad en aan de andere kant van de ringweg het gebied waar ook het Waternet Pompstation staat.

Een van de ideeën is om dóór het jachthaventerrein (rechtsboven op de kaart onder de snelweg) langs de rietlanden, vervolgens over een aan te leggen brug achter Pannenkoeken Boerderij Meerzicht (links van het midden boven de letters ‘Nieuwe Meer’) steeds direct langs het water een verbinding aan te leggen naar de overkant waar trouwens nog restanten van de Oude Haagse Weg liggen. Een strak wandel- en fietspad er op en je hebt een mooi rondje. Uitgangspunt: het vanuit allerlei richtingen toegankelijker maken. ‘Ontsluiten’ heet dat. Waar wel wat in zit. De meeste Amsterdammers komen er nooit.

Uiteindelijk doel van de gemeente lijkt om Nieuwe Meer én Oeverlanden te betrekken bij het Amsterdamse Bos, dan genaamd: ‘Groot Amsterdams Bos’. Tuinpark ‘Ons Buiten’ met zijn honderden particuliere tuinen en tuinhuizen zou dan moeten wijken voor een parklandschap.

Zie voor meer informatie:

https://www.amsterdam.nl/zuidas/nieuws/2017/november/zuidas-gebied-west/