Bouw Noordblok op Stadionplein begonnen

Zonder enige festtiviteit is de bouwfirma De Nijs&Zn afgelopen maandag 19 mei gestart met de bouw van het Noordblok op het Stadionplein.  Op de foto is enSAM_0103igszins te zien dat stalen platen de grond in worden gedreven. Dubbelklik op de foto voor een goed beeld. De platen dienen als wand van de uit te graven bouwput. Er komen ondergronds een parkeergarage en een supermarkt en daarom dient er op laag niveau te worden geheid.

De wand die momenteel wordt aangebracht splitst het plein in tweeën. Er komen namelijk twee bouwputten, één voor het Noordblok en één voor het Zuidblok. Die blokken zijn gegund aan verschillende projectontwikkelaars. Was het aanvankelijk de bedoeling dat er één grote parkeergarage zou komen, nu worden het er twee die los van elkaar staan. Misschien wijst de toekomst uit, dat dat toch wel handig zou zijn geweest.

De formaliteiten voor het Zuidblok zijn nog niet afgerond. Verwacht wordt dat de bouw hiervan in het najaar start. Beide projecten plus alles wat daarmee samenhangt worden door mij op de voet gevolgd. Met name de te nemen verkeersmaatregelen want daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Regelmatig zal hierover worden gerapporteerd