Bomendans

Onbedoeld is de Argonautenstraat kraamkamer geworden voor de Willemsparkweg. Twee toch al aardig opgegroeide bomen waar de vogeltjes al graag in wilden zitten

Twee nieuwe boompjes

Twee nieuwe boompjes

Een nieuwe plek op de Willemsparkweg

Een nieuwe plek op de Willemsparkweg

zijn verplaatst naar de laatste straat om uiteindelijk vervangen te worden door veel jongere, nogal iele exemplaren.

Buurtbewoners gingen navraag doen bij het Stadsdeel. De bomenambtenaar zei telefonisch dat de reden van weghalen was de nieuwbouw op het Stadionplein. Dat wekte bevreemding omdat de betreffende bomen helemaal niet op het plein stonden. Om een lang verhaal kort te maken: de verkeerde bomen zijn weggehaald. De bomen die men op het oog had staan nog steeds fier op het plein, daar waar de uitgang van de parkeergarage van het Zuidblok is gepland. Ijlings zijn nieuwe boompjes geplant in de Argonautenstraat.

Hoe zo iets mogelijk is? Aan de Argonautenstraat to nr 67 is vorig jaar met een noodkapvergunning een grote iep omgezaagd. De stronk bleef over en diende altijd nog te worden verwijderd. En ook de twee in de weg staande bomen aan het Stadionplein bevinden zich bij nr 67. De huizenrij aan het Stadionplein en de Argonautenstraat liggen in elkaars verlengde. Op de een of andere manier schijnt het hier door fout te zijn gegaan en moet Groenvoorziening op herhaling. Toch blijft de buurt met de nodige vragen zitten. Er is wel erg slordig gewerkt, zou je zo denken.