19 mei start bebouwing Stadionplein

heimachine1Maandag 19 mei wordt een gedenkwaardige dag. Op die datum start de bebouwing van het Stadionplein! Een bebouwing die het karakter van de buurt ingrijpend zal veranderen. Een waterscheiding zoals bij kinderen krijgen. Immers: de open vlakte verdwijnt om nooit meer weer te keren. Er komt een mega Albert Heijn. Wat dat voor gevolgen heeft? Dat het gevolgen heeft is zonneklaar, maar welke? Het zal verkeer aantrekken, mogelijk alleen op te lossen met een heuse rotonde vóór het Noordblok! Mogelijk zullen winkels aan de Stadionweg en op het Olympiaplein een forse omzetdaling voor de kiezen krijgen. Maar misschien op de duur weer niet, omdat Het Plein mensen vanuit andere buurten onze kant op trekt.

Voorlopig zitten we eerst met de bouwwerkzaamheden. Alles rond het Noordblok is rond, vandaar dat daar het eerst mee wordt begonnen: damwanden intrillen, bouwput graven, heien, opbouwen. Dat opbouwen: parkeergarage en supermarkt ondergronds, in de plint horeca en winkels, daarboven woningen. Betekent vooral in het begin veel overlast. Woensdag 21 mei houdt het Stadsdeel een soort ‘inspreekloopuur’. Eigenlijk bedoeld voor inspraak over de uiteindelijke verkeerscirculatie ná de oplevering van Noord- en Zuidblok, maar ongetwijfeld zal het ook gaan over de actuele ontwikkelingen.

Over die uiteindelijke verkeerscirculatie is trouwens het laatste woord nog niet gezegd. Wordt het huidige voorstel van het Stadsdeel uitgevoerd dan is te voorzien dat er veel meer verkeer komt op wat de gemeente ‘het vtv Serooskerkenplantsoen’ is gaan noemen. En of de bewoners dat leuk vinden……